counter

torsdag 17 december 2009

The Big Bang Theory


När man går på universitet försvinner den allmänna kunskap man förut kunde få i skolan. den generella kunskapen i frågor om geografi, teknik, matematik och annat som går en förbi i den nischade högskolevärlden. Så var finns då den informationen att tillgå i ens vanliga ordinära liv. Självklart är det bara att gå in på Wikipedia men det är inte en del av lunken, det kräver att man aktivt går in och söker på ett specifikt ord. Lösningen på problemet är The Big Bang Theory och mer specifikt Sheldon Cooper.

Vid gårdagens omtitt på den första säsongen spreds information hej vilt och här efter följer ett fåtal av de kuriosa som jag kunde plocka upp.

1. Om man inte vill väcka en kvinna som sover ska man prata med en låg röst, de vaknar lättare av höga röster då det påminner mer om en bebis röst.

2. Uttrycket "sleep tight" kommer från när hushållen var väldiga och stora delar av samhället bodde trångt, alltså "sov trångt".

3. Problemet med teleporteringsmaskiner är att om de skulle fungera skulle människan ändå inte förflyttas till den nya platsen, hon skulle föstöras på den första platsen och skapas på nytt på den andra platsen.

4. Om du har en tidsmaskin och åker tillbaka till tionde mars 1876 för att närvara vid Graham Bells uppfinnande av telefonen och det första samtalet till Dr. Watson skulle du inte komma in i huset, Bels fru skulle inte höra dina knackningar på dörren, hon är nämligen döv.

5. En människas emotionella reaktioner härstammar från den primitiva delen av hjärnan kallad amygdala, medans talet är etablerat i den senare utvecklade neo kortex. Den tidigare kan övermanna den senare vid starka intryck och man kan då säga att man är tallös.


/Jonas

1 kommentar: